Hauria de deixar de comprar al Zara o l’H&M?

Autors: DANIEL DUEÑAS, NÚRIA MASSANÉS I JARI M. ROMAN

Els efectes de l’entrada de les multinacionals del tèxtil als països en via de desenvolupament i les claus del seu creixement econòmic

Descarrega l’article complet a continuació:

Si volem que les condicions laborals a les que s’exposen els treballadors de les fàbriques proveïdores de multinacionals tèxtils al Tercer Món millorin, la solució ve per dues vies.

Al curt termini, la pressió de l’opinió pública pot derivar en què, per a les empreses, demostrar que la seva mà d’obra està ben tractada sigui una prioritat, encara que sigui com a estratègia de màrqueting i no per qüestions ètiques. Això ja resultaria en unes millors condicions de vida per les seves treballadors, que actualment es troben en situacions infrahumanes.

Però per a que els països en els quals viuen aquests obrers puguin arribar als nivells de vida que experimentem a Occident, es necessita un verdader desenvolupament econòmic al llarg termini, que ha d’anar acompanyat d’una millora de l’especialització productiva d’aquests països.

Per a assolir això, l’estratègia comercial òptima és la protecció de les indústries incipients, però els organismes financers internacionals estan prohibint als països en via de desenvolupament utilitzar-les per tal de defensar els interessos econòmics de les nacions riques i les seves empreses, que els afavoreix que les regions més pobres utilitzin mesures lliurecanvistes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.